#Koodisankari Sami Lindgren

Tässä juttusarjassa esitellään Codecontrolin sankaritarinoiden varsinaiset tekijät. Tällä kertaa vuorossa on ohjelmistokehittäjä Sami Lindgren.

Koodinimi: ohjelmistokehittäjä
No 7/9

Koulutus ja tausta

Jo lapsena minua kiinnosti se, että ohjelmistot toimivat sataprosenttisen loogisesti. Sain yläasteella oman tietokoneen ja sillä tiellä olen edelleen.

Aloitin Codecontrolilla työskentelyn jo opintojeni aikana. Ensimmäinen vuosi Codecontrolilla on käynnistynyt hyvin. Olen saanut hyvän perehdytyksen ja lentävän lähdön heti alusta asti. Tieto- ja viestintätekniikan insinööriopintoja on enää hyvin vähän jäljellä.

Työskentelen vaihtuvien asiakkaiden ja projektien parissa. Suurimmaksi osaksi teen erilaisia hommia JavaScriptillä. Aloittelen työpäiväni aamulla, osallistun päivän palaveriin tai tapaamisiin, katselen sähköpostit läpi ja koodailen käsillä olevaa projektia eteenpäin.

Erityiset mielenkiinnon kohteet

Pidän mukavista pulmista ja etsin mielelläni ratkaisuja eri tekniikkoja hyödyntäen. Uusien asioiden tutkiminen ja testaaminen on mielenkiintoista. Ratkaisujen hakeminen on minulle luontevaa ja siihen minulla on kova into. Viimeisin kiinnostava projekti oli ESB-järjestelmä, järjestelmäintegraatio. Projektissa tehtiin palvelu, joka välittää ja muuntaa dataa usean muun palvelun välillä.

Parhaimmat oppimisen paikat

Olen päässyt nopeasti kiinni itsenäisiin töihin. Tykkään uusien asioiden oppimisesta ja oppien käyttöön ottamisesta. Kun on paljon vaihtoehtoja, on myös paljon opittavaa. Vaihtuvat projektit mahdollistavat sen, että saa opiskella koko ajan. Aikataulut tarjoavat tietysti oman käytännön haasteensa.

Ammatillinen päiväuni

Tämä työ on yllättänyt positiivisesti monipuolisuudellaan. Koodarin työssä parasta on luova vapaus. Codecontrolilla ei ole tiukkoja rajoituksia, kunhan ratkaisut ovat hyviä ja asiakkaiden toiveiden mukaisia. Mielelläni jatkan täällä töissä. Meillä on mukava työporukka.

Hyvä tietää

Olen looginen ajattelija, josta olisi voinut tulla myös tutkija. Jatkuvasti kehittyvällä alalla ei ole pelkoa, etteikö olisi uusia asioita, joita oppia, joten motivaatio pysyy helposti korkeana. Koodaaminen on minusta mukavaa touhua, kun voi soveltaa oppimaansa ja toteuttaa ratkaisuja tavoilla, jotka vastaavat asiakkaan tarpeita.


Palaa sankaritarinoihin