Tässä juttusarjassa esitellään Codecontrolin sankaritarinoiden varsinaiset tekijät. Tällä kertaa vuorossa on ohjelmistokehittäjä Matti Tamminen.
Koodinimi: ohjelmistokehittäjä
No 8/9
Olen entinen myyntimies ja alan vaihtaja. Ohjelmistomaailma on eri kuin vakuutusmaailma. Kun voi vaihtaa valkokaulukset hupparipaitaan, hengitys helpottuu. Opiskelin ensin liiketalouden AMK-tutkinnon ja tein parikymmentä vuotta myyntihommia. Uusi ala löytyi Satakunnan ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelylinjalta, ja nyt opinnäytetyö on viimeistelyä vaille valmis. Etsin harjoittelupaikkaa, jonka myötä ryhdyin ratkomaan Codecontrollin rekrypähkinää – ja olin ihan pähkinöinä. Codecontrollilla aloitin työt vuosi sitten keväällä.
Täällä saa konkreettista aikaan, ja tuntuu hyvältä, kun voi luoda jotain. Työni on monipuolista, ja pidän serverin rakentamisesta. Teen DevOpsia, front-endiä ja back-endiä – eli sama mies voi hoitaa kaikkea, mitä projekti tarvitsee. Frontin puolella on paljon mielenkiintoisia elementtejä. Olen kiinnostunut algoritmisesta ajattelusta ja koodista, ja tehtävän asian tarkoitus ja kokonaisuus puhuttelevat minua.
Suurimmat aseeni ovat myynti- ja asiakastyön kautta hankittu käytännön kokemus ja elämänkoulu, johon linkittyy asiakasodotuksia ja myös käyttäjäkokemusta erilaisista tietojärjestelmistä. Teknisiä oppeja olen saanut harrastusmaailmasta ja omista pienimuotoisista projekteista. Olen oppinut kokonaisprojektien läpivientiä ja asioiden saattamista valmiiksi.
Tähän sisältyykin mielenkiintoisia elementtejä. Olen kiinnostunut tietämään, miten asiat toimivat ja mistä ne koostuvat. Tykkään näpertelystä, jossa yhdistyvät uudet tekniikat ja pioneerimäinen työ – siinä on löytöretkeilyfilosofiaa, seikkailuviettiä ja alkukantaista viehätystä. Haluan kokea monipuolisesti, mitä kaikkea alalla voi tehdä ja mihin omat rahkeeni riittävät. Kun oma osaamiseni kehittyy, looginen suunta on löytää jotain, mihin erikoistua.
Yhteistyö vaatii huumorintajua parhaimmassakin tapauksessa. Kuittailu on välitöntä, ja suu käy keskimääräistä enemmän.