Tarpeisiin vastaava toiminnanohjausjärjestelmä

Tech-Salmi Oy kokeili useita toiminnanohjausjärjestelmiä, joista mikään ei palvellut heidän tarpeitaan. Yritys kääntyi Codecontrolin puoleen ja syntyi personoitu järjestelmä, joka säästää aikaa ja tuo tehokkuutta työhön.

Harjavaltalainen Tech-Salmi Oy on monipuolisia tekniikan alan palveluita tarjoava yritys, joka työllistää noin 30 ihmistä. Muun muassa sähkö-, putki- ja rakennustöitä tuottavassa yrityksessä arki on hektistä ja liikkuvia osia paljon.

– Meidän koko päivittäistoimintamme pyörii toiminnanohjausjärjestelmän varassa. Kokeilimme useampia järjestelmiä, mutta emme löytäneet meille sopivaa. Aloimme pohtimaan, voisiko toiminnanohjausjärjestelmän rakentaa kokonaan alusta meidän tarpeisiimme ja siihen päädyimme Codecontrolin kanssa, kertoo Tech-Salmi Oy:n yrittäjä Joona Salmi.

Codecontrol valikoitui toimittajaksi paikallisuuden vuoksi. Harjavaltalaisena yrityksenä harjavaltalaislähtöinen Codecontrol oli oiva valinta. Vuonna 2020 alkanut yhteistyö jatkuu yhä eri muodoissaan.

Aidosti personoitu järjestelmä

Tech-Salmin kokeilemissa toiminnanohjausjärjestelmissä ongelma oli, että ne oli suunnattu kaikille, jolloin ne eivät palvelleet yrityksen spesifejä tarpeita.

– Ohjelmissa oli miljoonia sivuja ja valikkoja. Käyttäminen oli hankalaa ja epäloogista. Halusimme aidosti meidän arkeemme sopivan järjestelmän, kuvaa Tech-Salmi Oy:n järjestelmäinsinööri Juho Salmi.

Codecontrolilla ei ollut aiemmin kokemusta toiminnanohjausjärjestelmän rakentamisesta, mutta se oli Salmien mukaan lopulta jopa positiivinen asia. Vanhat tavat tai ratkaisut eivät päässeet vaikuttamaan lopputulokseen, vaan aikaan saatiin aidosti personoitu järjestelmä.

– Codecontrolin asenne veti puoleensa. He totesivat, etteivät ole ennen tehneet järjestelmää, mutta eivät nähneet syytä mikseivät voisi sitä onnistuneesti meille toteuttaa. Jaamme saman arvon – jos asiakas jotain pyytää, se hoidetaan, komppaavat Salmit.

Onnistuneessa yhteistyössä rakennettiin järjestelmä, joka vastaa tarpeita, on helppo käyttää ja tuo selkeitä hyötyjä Tech-Salmin arkeen.

Taloudellisia hyötyjä

Uusi toiminnanohjausjärjestelmä on saanut hyvää palautetta Tech-Salmin työntekijöiltä. Siinä on kaikki tarvittavat ominaisuudet, eikä yhtään liikaa.

– Järjestelmän kulmakivi on toimiva kalenteri, joka helpottaa töiden seuraamista ja valmistumista. Järjestelmä on samanlainen mobiilissa ja tietokoneella, joka tekee käytöstä ja ohjeistamisesta helppoa, kertoo Joona.

Salmien mukaan uusi järjestelmä on tuonut mukanaan infernaalisen ajansäästön ja huolellisuutta myös taloudellisesta näkökulmasta.

– Joutotunteja ei tule ja mitään ei jää enää laskuttamatta, kun työt ja tarvikkeet on kaikki listattuna selkeästi järjestelmää, jatkaa Juho.

Yhteistyötä Codecontrolin kanssa Salmit kuvaavat asiakaskeskeiseksi.

– Codecontrolin henkilökunta ymmärtää ja kuuntelee oikeasti asiakasta. He eivät oleta, vaan kysyvät, jolloin lopputulos tulee kerralla kuntoon. Palvelu on henkilökohtaista, reagointiajat nopeita ja vuorovaikutus toimii, kiteyttävät Salmit.

Jatkossa yhteistyössä kehitetty toiminnanohjausjärjestelmä saattaa tuottaa myös suoraa kassavirtaa, sillä Codecontrol ja Tech-Salmi suunnittelevat järjestelmän kaupallistamista. Salmit perustivat toiminnanohjausjärjestelmän kaupallistamista varten uuden yrityksen, Salmin Klein Oy:n, joka keskittyy järjestelmän kehittämiseen ja myyntiin.


Palaa sankaritarinoihin